هواکش آشپزخانه که به آن هود (به انگلیسی: hood، به معنای سرپوش یا کلاه، به خاطر شکل هودهایی که مانند سرپوشی بالای اجاق قرار میگیرند) هم گفته میشود، وسیلهای برای از بین بردن بوی پختوپز در آشپزخانههای امروزی است.
انواع هود
هود آشپزخانه از حیث طراحی ظاهر به چند دسته کلی تقسیم میشوند.هود اشپزخانه مورب ، هود اشپزخانه شومینه ای ، هود آشپزخانه مخفی و هود آشپزخانه جزیره ای .این تقسیم بندی انواع هود از نظر طراحی ظاهر است.
در حال حاضر دو نوع هود در بازار موجود است. هودهای تصفیهکننده هوا و هودهای دارای خروجی هوا، هودهای تصفیه کننده، گرد و غبار و بو را به داخل میکشند و ذرات معلق را تا حد ممکن از هوا میزدایند و دوباره هوای تصفیه شده را به داخل آشپزخانه پس میدهند. هودهایی که خروجی هوا دارند، به یک کانال متصل شدهاند که گرد و غبار، چربی و بوهای نامطبوع از طریق آن به بیرون فرستاده میشود. این هودها به شکلهای معمولی، شومینهای و جزیرهای موجود هستند.
مکش هود
میزان هوایی که هود در دقیقه توانایی خارج کردن آن را دارد بر واحد مترمکعب محاسبه میشود. نصب درست هود بر میزان مکش آن تأثیرگذار است. قبل از خرید هود باید نوع خروجی هود منزل خود را مشخص کنید (یعنی قطر دریچه به کار رفته در دیوار و قطر لوله به کار رفته در دیوار تا محل خروج پشت بام یا دیوار و کلاهک به کار رفته در آن) زیرا اگر شما هودی با خروجی ۱۰۰۰مترمکعب تهیه نمایید و خروجی شما ۱۰ یا ۱۵ سانتیمتر باشد هود نمیتواند نتیجه مطلوب را ایجاد کند و علاوه بر مکش کمتر صدای بیشتری هم ایجاد میشود.